6 juli 2012: bericht familie

lieve allemaal,

na een lange, maar voorspoedige reis in Angeles City aangekomen. Au stond met broer en zus en een toyotabusje op ons te wachten bij het vliegveld.

Toen we bij het kantoor van Wim/Alay Bayan aankwamen allemaal grote spandoeken met foto’s van wim met de vraag/eis of er recht gedaan zou worden.

Op de binnenplaats een brandende kaars op bloedvlekken omcirkeld met blauw krijt door de politie. Op deze plek is hij in koelen bloede doodgeschoten.

Inmiddels gesproken met mensen die op dat moment in het kantoor waren, de advokaat van de organisatie, maar ook met een journalist die op het fatale moment op dezelfde binnenplaats bezig was met een artikel over het werk van de organisatie en die alles heeft zien gebeuren en zelf ook door de schutter is bedreigd.

De schutter is, toen wim terugkwam van de bank, de binnenplaats binnengedrongen, heeft wim gedwongen op zijn knieen te gaan liggen en heeft hem toen in de rug geschoten. Kogel door ruggegraat longen en hart. De schutter is, met een tas met geld, op een motor gevlucht, maar door een bewakingscamera zijn beelden gemaakt. De schutter is inmiddels geidentificeerd en er gaan geluiden dat hij al is opgepakt. Belangrijker is echter om er achter te komen wie de opdracht heeft gegeven. Wim ligt hier in het kantoor opgebaard in een veel te mooie kist met een glazen deksel. Wel fijn dat we hem nog kunnen zien. Ontzettend veel belangstelling van alles en iedereen maar ook van de pers. Al interviews gegeven aan journalisten, maar ook aan CBS-tv. uit Manilla met waarschijnlijk wel landelijke dekking. Zonder al te veel op te scheppen ging dit veel beter dan op Schiphol.

Vanavond is hier een herdenkingsbijeenkomst en er komen nu al mensen binnen (twee uur voor aanvang) vanuit het hele land. Het was al duidelijk dat Wim veel voor de mensen hier betekent, maar dit overtreft alles. Heel veel verdriet hier, maar ook nu al weer strijdlust.

Morgen gaan we met z’n allen naar Baler waar ook weer een herdenkingsdienst is en op zondag om 13.00 uur is de begrafenis

maria en toon vanuit angeles city

morgen misschien wel weer

 

 

Advertenties

One Comment

 1. Anoniem replied:

  Lieve Maria en Toon,

  Met mijn gedachten bij jullie, bij Aurora, bij Willem en allen die hem dierbaar zijn, volg ik de berichtgeving.
  Hoe bitter is dit alles. En hoe troostrijk hoop ik de protesten, de vraag om gerechtigheid en onderzoek.
  Ik kom zondag naarAmsterdam, hoop jullie te ontmoeten
  Warme groet
  Chris

reageer op dit bericht

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s