uitverkochte zaal bij première War on Minerals

 

Afgelopen vrijdag, 19 mei 2017, ging in een bomvol Pakhuis de Zwijger in Amsterdam de film War on Minerals in première. Na afloop was er een nagesprek met Herman Geertman (broer van Willem), Femke Wijdekop (jurist en projectmedewerker van Bescherm de natuurbeschermer) en Suzanne Kröger (Tweede Kamerlid GroenLinks).

De emotie was voelbaar tijdens de aftiteling van War on Minerals, de documentaire van Jacco Groen over het lot van Willem Geertman en andere natuurbeschermers in de Filippijnen die zich uitspraken tegen de mijnbouw die het land verwoest. Niet in de laatste plaats was die ontroering aanwezig bij Herman, Willems broer. “Willem zette zich in voor het belang van de natuur en de mensen die, nu en in de toekomst, van die natuur leven. Hij zei altijd: ‘De echte verandering komt pas na mijn tijd, maar als we nu niets doen, verandert er niets.’ Mensen zoals Willem zijn zo keihard nodig, willen we een kentering teweegbrengen. Het is ontzettend zonde dat ze hem hebben vermoord.”

Impunity,” verzucht Herman. “Het is een woord dat ik voor de moord op mijn broer niet eens kende en ik word er zo kwaad om. Het betekent straffeloosheid, onschendbaarheid van de daders.” 

bron: Bescherm de natuurbeschermer. Lees het hele artikel en teken de petitie hier

Advertenties

22 mei 2017. Nieuwsberichten.